De kerstviering

De inhoud van de kerstviering:

Het verhaal
Wij beelden het kerstverhaal samen uit. Hierdoor zien de bezoekers het verhaal voor hun ogen gebeuren. Attributen of speciale wensen voor de ruimte hebben we niet. Ook eventuele versterkingsapparatuur (mocht dat nodig zijn) nemen we kosteloos mee.

Enkele theateroefeningen
Nadat er geluisterd is naar het verhaal en nadat de quiz is afgelopen, gaan we bewegen met z’n allen door middel van theateroefeningen. De oefeningen hebben een duidelijke link met het thema en zorgen standaard voor hilariteit.

Een quiz
Naar aanleiding van het verhaal houden we een quiz! Zo worden de hoofdlijnen en de impact van het kerstverhaal duidelijk. Iedereen doet mee. Leuk, interactief en snel!

Een meditatief moment
De betekenis van kerst komt dichterbij als je zelf een licht bent voor anderen. Bij dit thema hebben we een werkvorm die er perfect bij aansluit. Deze werkvorm is in te zetten als gebed, maar dit hoeft niet. Dit moment kan ook gebruikt worden om kinderen uit te dagen zelf een licht te zijn in hun eigen omgeving.

Extra
De bovenstaande basiselementen zijn uit te breiden met gebeden en liederen. Afhankelijk van de plaats waar de viering plaats heeft en de voorkeurswensen van de organisatie.

Duur
De kerstviering duurt ongeveer drie kwartier à één uur.

Boek direct!

16-kerstfeest-lagere-school-ideeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *