FAQ Kerstviering

FAQ: Veelgestelde vragen over de kerstviering.
Handig om te weten!

Hoe ziet een kerstviering van jullie eruit?
Onze kerstviering bestaat uit vier etappes. Wij beelden samen het Bijbelse kerstverhaal uit, daarna houden we naar aanleiding van het verhaal een quiz. Zo worden de hoofdlijnen en de impact van het verhaal duidelijk. Na de quiz gaan we bewegen door met z’n allen enkele theateroefeningen te doen. Als afsluiting is er een meditatief moment, we hebben een werkvorm die perfect aansluit bij het thema. Deze vier etappes zijn de basiselementen van de kerstviering, ze zijn uit te breiden met liederen en gebeden, afhankelijk van de plaats waar de viering plaats heeft en de voorkeurswensen van de organisatie. Klik hier voor meer info over de kerstviering.

Spelen jullie het Bijbelse kerstverhaal uit?
Ja, het Bijbelse kerstverhaal staat bij ons centraal. U kunt kiezen tussen het verhaal van Jozef en Maria of het verhaal over de wijzen uit het Oosten.

Is de kerstviering alleen geschikt voor kinderen?
Nee, we hebben ook leuke reacties gehad van volwassenen die van de kerstviering genoten hebben. We passen de kerstviering altijd aan de doelgroep aan, dus een kerstviering voor alleen volwassenen, jongeren, tieners of voor de hele gemeente is gewoon mogelijk!

Wat kost een kerstviering?
Wij vragen voor een complete kant-en-klare kerstviering € 400,- (exclusief BTW en reiskosten). Als u meerdere vieringen op een locatie wenst, dan worden de kosten lager. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een kerstviering op basisschool of in de kerk?
In principe zijn de vieringen hetzelfde. Maar bij een viering in de kerk worden vaak meerdere liederen gezongen en wordt er gebeden. Van kerk tot openbare basisschool: we hebben al voor veel verschillende doelgroepen gestaan. U kunt voorafgaand aan de viering zelf uw voorkeuren voor extra liederen, gebeden enzovoort aan ons doorgeven.

Kunnen kinderen ook meedoen in de kerstviering?
Ja, dit is mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nemen jullie zelf apparatuur mee?
Wij hebben zelf microfoons, boxen en versterkingsapparatuur. Als u een stopcontact hebt, nemen wij de rest mee. U hoeft dus nergens voor te zorgen.

Hoe kan ik de kerstviering boeken?
Dat is heel eenvoudig: stuur een mailtje naar info@kerstviering.com of bel ons (klik hier voor onze contactgegevens). Samen met u kijken we naar geschikte data en naar uw voorkeurswensen. Naar aanleiding hiervan sturen wij een offerte, als u deze bevestigt is de boeking geregeld.

Zijn er ook mogelijkheden voor een paasviering of een andere viering?
In principe kunnen we elk Bijbelverhaal uitspelen. Hebt u een idee voor een bepaalde viering? Mail ons dan! Dan laten we u weten wat de mogelijkheden zijn.

Wie zijn Johan en Remy?
Lees hier meer over Johan en Remy.

Wilt u nog meer informatie?
Neem dan contact met ons op!

17-basisonderwijs-kerstviering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *